Известие

Collapse
No announcement yet.

Заменям СПОРТНО ОКАЧВАНЕ за 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gigi
    Ако амортисъорите са с по къс ход не е хубаво да слагаш нормални пружини, да не кажа че е невъзможно щото то амортисъори много разновидности и може да са с прекалено къс ход. Без да се погледне така у форумо няма да стане.
    Абе аз ги гледам по цял ден, ама като не разбирам единственото, което видях е логото на фирмата, тунинговала колата 'Tuning2000' и им посетих сайта http://www.tuning2000.it/index.html но нямат поддръжка на английски, само на италиански.... Ползват пружините на някаква холандска /ако не се лъжа/ фирма за тунинг 'mad' http://www.mad-tooling.com/wm.cgi?lng=NL&main=1 Мисля, че пружините са техни, поне много си приличат с моите, но не можах да разбера нищо за амортисьорите...

Дайте съвет къде и кой да погледне окачването и да си каже тежката дума...
    146 1.3 боксер 96г.

Comment

ако пружините наистина стават от Фиат Браво/а то в гаража вчера мернах 2 такива
      така че ако искаш можем да направим бартер
      даже на първо време ще ти ги дам да пробваш изобщо дали стават и ако стават после ще се разберем
      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
        даже на първо време ще ти ги дам да пробваш изобщо дали стават и ако стават после ще се разберем
        Нямам нищо против да опитам, но само пружините не ми вършат работа, трябват ми и амортесьори, т.е. целия макферсон...
        146 1.3 боксер 96г.

Comment

Първоначално публикувано от VICO
          Нямам нищо против да опитам, но само пружините не ми вършат работа, трябват ми и амортесьори, т.е. целия макферсон...
          в повечеот случай само пружините вършат работа...
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ако амортесьора е по-кък не се ли обезсмисля начинанието, няма ли да се много да се нагъне стандартната пружина и по този начин колата отново да си остане ниска...
            146 1.3 боксер 96г.

Comment

Ако амортесьора е по-кък не се ли обезсмисля начинанието, няма ли да се много да се нагъне стандартната пружина и по този начин колата отново да си остане ниска...
              ами то свалянето на окачването е с къса и твърда пружина и почти никога с друг амортисьор...
              и мойта е със спорт кит, така е поръчана, и разликата е само пружините

той еньо преди ми викаше и на мен да ми слага тия от Делатата и да си карам ...
              ама аз съм циментова глава и искам да си я карам такава.... нека е ниска

Comment

на мен също така ми харесва много повече, но не мога да я карам така...
                най-добрия вариант за мен е да си оставя амортесьорите и да сменя само пружините, но ме притеснява хода на тези амортесьори... ако е по-къс, той се разтяга само до предела си и каквато и пружина да сложиш, разликата ще е в напрежението й, т.е. тя не определя височината, а амортесьора я определя, ако е по-къс не би могъл да вдигнеш колата, просто ще нагънеш стандартната пружина повече....
                Аз все още не съм 100% сигурен, че това са къси амортесьори, но са газови и са сменени заедно с пружините и с дисковете... и изглеждат по-къси....
                Може би единствения начин да разбера е да опитам да ги сложа...
                146 1.3 боксер 96г.

Comment

на мен също така ми харесва много повече, но не мога да я карам така...
                  най-добрия вариант за мен е да си оставя амортесьорите и да сменя само пружините, но ме притеснява хода на тези амортесьори... ако е по-къс, той се разтяга само до предела си и каквато и пружина да сложиш, разликата ще е в напрежението й, т.е. тя не определя височината, а амортесьора я определя, ако е по-къс не би могъл да вдигнеш колата, просто ще нагънеш стандартната пружина повече....
                  Аз все още не съм 100% сигурен, че това са къси амортесьори, но са газови и са сменени заедно с пружините и с дисковете... и изглеждат по-къси....
                  ами ето еньо ти ги предлага за проба, ако станат-станат, като не станат...

отиваш и си зимаш и едни нормални амортисьори и така...

Comment

да, така ще е най-добре...
                    146 1.3 боксер 96г.

Comment

по принцип амортесьори с по-къс ход за стреет каране не се предлагат
                      предлагат се само с регулируем ход, а твойте не са такива
                      така, че спокойно можеш да си сложиш нормалните пружини
                      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

....Аз все още не съм 100% сигурен, че това са къси амортесьори, но са газови и са сменени заедно с пружините и с дисковете... и изглеждат по-къси....
                        Ти на пръв поглед не можеш да прецениш дали са с къс ход или са нормални. Те и в двата случая са еднакви на височина (физически). Все пак колата се сваля няколко см
                        Виж това, което ти предлага HF_HPE, нищо не губиш Най-много да пиете по една
                        И аз си мисля, че не са слагали специални амортисьори Когато сменях задните амортисьори, взех някакви VIKTRO-RENZO, те са червени на цвят (като твоите), но нямат нищо по-специално Иначе и предните и задните са ти газови.
                        sigpic

Comment

по принцип амортесьори с по-къс ход за стреет каране не се предлагат
                          предлагат се само с регулируем ход, а твойте не са такива
                          така, че спокойно можеш да си сложиш нормалните пружини
                          ок, нямам нищо против да разменим пружините, но съм поел ангажимент към едно момче да си разменим окачванията.... продполагам, че това ще стане до края на тази седмица.... ако това не се случи ще ти пиша да ги бартеросаме....
                          146 1.3 боксер 96г.

Comment

Working...
                          X